Hoofdmenu | Technologie verbetert de mens »

11/28/2011

Over de auteur

SanderSander Duivestein is sinds 2006 trendwatcher bij VINT, het Verkennings Instituut Nieuwe Technologie, van ict-bedrijf Sogeti. In de afgelopen jaren heeft Duivestein als co-auteur meerdere boeken gepubliceerd over technologie en informatie, waaronder ‘Me the Media’, over het hyperindividualisme, en ‘The App Affect’, over informatieverslaving en apps als nieuwe harddrug. Momenteel werkt hij aan een boek over Big Data. Ook is hij onderzoeker en spreker.In 2003 richtte hij de weblog jaggle.nl op.

 

 

Posted by Brabants Dagblad on november 28, 2011 at 01:04 nm | Permalink

Reacties

Leer eerst eens goed Nederlands te schrijven of ga een basiscursus Nederlands volgen. Voorbeeld: Een asprientje tegen de hoofdpijn enz. Wat is in vredesnaam een asprientje? Toch wel diep treurig, als je dit woord niet eens fatsoenlijk kunt schrijven.

Geplaatst door: Anja | 30 nov 2011 10:18:00

In de afgelopen jaren heeft Duivestein als co-ateur meerdere boeken gepubliceerd over technologie en informatie
Wat is een co-ateur? Weer een blunder!

Geplaatst door: Anja | 30 nov 2011 10:24:43

@Anja, bedankt voor het melden van de fout.
Het woord auteur heb ik aangepast.
Ook het 'asprientje' heb ik aangepast. Daarover toch het volgende; Het gaat er in dit geval denk ik niet om dat de beheersing van het Nederlands diep treurig is, maar dat dit woord meer spreektaal is. In de wat losser geschreven blogs wordt minder streng vastgehouden aan bepaalde stijlregels, en heeft de betreffende auteur meer vrijheid. Het is daarbij mogelijk dat er vaker spreektaal opduikt of voor andere stijlvormen gekozen wordt dan dat u van een standaard nieuwsbericht gewend bent.

Met vriendelijk groeten,
Bart Gotink (Brabants Dagblad)

Geplaatst door: Bart (Brabants Dagblad) | 1 dec 2011 09:54:31

Uit de reactie van Bart Gotink blijkt, dat we hier weer eens te maken hebben met een snotneus, die de dupe is van het slechte onderwijs van de laatste jaren. Zeker ook op zo'n school gezeten, waar je nauwelijks fatsoenlijk Nederlands leert spreken en schrijven en waar lesuitval aan de orde van de dag is? En met spreektaal en minder vasthouden aan stijlregels, zoals in het bericht staat, hebben goed geschoolde lezers niets te maken. Advies aan Bart is dan ook om samen met Sander een spoedcursus Nederlandse taal te gaan volgen.

Geplaatst door: Anja | 1 dec 2011 15:01:11

Anja lijkt me een beetje een zuurpruim. Er is niets mis met fatsoenlijk Nederlands schrijven, maar als Anja enigszins met de tijd mee gaat, wat ze wel lijkt te doen door het lezen van en reageren op blogs, zou ze inderdaad moeten weten dat er in blogs een vrije taal heerst, en dat het dus een soort van ad hoc column is. Dat je die nog een keer naleest om de grootste fouten en slordigheden eruit te halen, ja, dat is wel zo netjes. Co-auteur had dan voorkomen kunnen worden, maar als je zo hoog opgeleid bent als je pretendeert te zijn, zou je het ook wel zonder de 'u' begrijpen.

Als een woord als aspirientje daarentegen zoveel aversie en weerstand opwekt bij Anja, moet ze er misschien maar eentje nemen, wordt ze wat rustiger van...

Geplaatst door: Bodewien | 1 dec 2011 15:35:46

Sorry voor mijn hatelijke berichtjes. Ik heb er achteraf spijt van en bied hierbij mijn welgemeende excuses aan. Hopelijk worden deze geaccepteerd. In de toekomst zal dit niet meer gebeuren. Zoiets ligt nu eenmaal in mijn aard en ik moet daar gewoon vanaf zien te komen.

Geplaatst door: Anja | 1 dec 2011 15:50:39

Inhoud mensen! Laten we het daarover hebben!
En inhoud heeft het stuk van Sander.
En niet alleen omdat je een brok in je keel krijgt bij het zien van het filmpje over de dove vrouw die voor het eerst haar eigen stem hoort...
Ga zo door Sander!

Geplaatst door: Paulien | 2 dec 2011 13:24:14

wat een gemeukel over un paar spelvoutjes! Gaat om de inhout tog?
Groet, natasha en Madelon

Geplaatst door: Natasha | 19 aug 2012 16:32:50

Die warmte zorgt voor teveel verveling, vandaar!
Zo lekker bbq-en!
Gr. Natasha & Madelon

Geplaatst door: Natasha | 19 aug 2012 16:34:10

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.