« Klein hoekje? | Hoofdmenu | Regels zijn regels »

25 februari 2014

DNA

Nog niet zo lang geleden is de vader van een vriendinnetje van één van mijn dochters in zijn huis overvallen en vermoord. De politie heeft op de plaats delict weinig bruikbare sporen aangetroffen die kunnen leiden naar de daders. Die zijn dan ook helaas nog niet gevonden.

Van oudsher zijn vingerafdrukken een bruikbaar middel om een dader te achterhalen. Die afdrukken zijn immers uniek en als je de bijbehorende vinger achterhaalt, dan heb je mogelijk de dader te pakken. 
Tegenwoordig spoort de politie veel daders op door DNA-materiaal te vergelijken. Dan wordt een gevonden spoor gekoppeld aan een persoon van wie de DNA-kenmerken zijn opgeslagen in een databank bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het is niet zo dat van iedere Nederlander materiaal in de databank wordt opgeslagen. De wet heeft daar strenge voorwaarden aan verbonden. Inmiddels bevat de databank toch al meer dan 180.000 DNA-profielen.

Druppel bloed
De technische ontwikkelingen gaan natuurlijk steeds door. Had het NFI zo’n twintig jaar geleden nog een druppel bloed of sperma nodig om een DNA-profiel te kunnen bepalen, nu is een gering biologisch spoor al voldoende. Denk aan sporen op een blikje frisdrank. Door die technische ontwikkelingen is het mogelijk dat ook in zogenaamde cold cases (nog onopgeloste zaken) af en toe ineens toch een mogelijke dader wordt gevonden.

De vooruitgang in de techniek heeft er ook voor gezorgd dat de wetgever bepaalde wetsartikelen heeft aangepast. Tot 1 oktober vorig jaar gold het principe dat iemand die is vrijgesproken wegens een misdrijf niet opnieuw kan worden vervolgd voor datzelfde misdrijf. Dat heet het ne bis in idem-beginsel. Maar omdat met verfijnde technieken, jaren na sluiting van een zaak, ineens wel een verdachte (lees DNA-match) kan worden gevonden, heeft de wetgever gemeend een uitzondering op het ne bis in idem-beginsel te moeten maken. Het is in bepaalde gevallen voortaan wel mogelijk om een inmiddels vrijgesproken verdachte opnieuw te vervolgen. Voorwaarde daarbij is dat rechters, als ze tijdens de eerdere strafzaak wel de informatie over de DNA-match hadden gehad, de verdachte zouden hebben veroordeeld.

Bewondering
Natuurlijk is een DNA-match alleen niet in alle gevallen zaligmakend; iemand kan immers andermans DNA neerleggen op de plaats delict. Maar ik bespeur bij mijzelf altijd een gevoel van bewondering als er door technische mogelijkheden een doorbraak in een doodgelopen politieonderzoek komt. Het gevoel van opluchting bij de nabestaanden is ook groot als de dader alsnog wordt opgespoord. En als er een veroordeling volgt, geeft dat ook een gevoel van rechtvaardigheid. Er is recht gedaan.

Ik hoop voor de vriendin van mijn dochter dat de daders uiteindelijk worden gevonden en worden berecht. En wie weet kunnen daarbij de nieuwste DNA-technieken behulpzaam zijn.

Posted by Brabants Dagblad on februari 25, 2014 at 06:02 vm | Permalink

Reacties

Dna match is risico bijvoorbeeld iemand is al vermoord en als niet- dader kom je bij het slachtoffer mischien bij toeval je komt in aanraking of je laat sporen achter van je maar je hebt niks mee te maken ,dan is het wel gevaarlijk als jouw DNA gaat matchen met gevonden materialen,terwijl je niks mee te maken hebt wat dan?Kan dit uitsluiten dat je niet de dader bent?Ik vind een kant DNA risico Soms is dwaling mogelijk waardoor iemand ten onrechte gaat zitten .Sommige daders gaan zo te werk dat ze géén enkel spoor achter laten zeg maar heel professioneel .DNA staat in Koran ook beschreven Hoofdstuk 41 Fussilat Vers 53.!

In februari van 2001, de resultaten van het Human Genome Project werd aangekondigd op een persconferentie in de wereld. Tijdens deze bijeenkomst, in een toespraak periode, de Amerikaanse president Bill Clinton "God schiep het leven zoals het leren van de taal,'' begint hij door te zeggen dat de woorden" God's meest heilige gave van hoe geweldig, mooie en ingewikkelde die beter begrijpen het spreekwoord'' had voltooid.

De structuur van DNA was verbaasd over alle wetenschappers. Maar afgezien van deze structuren mensen verbaasd over Clinton als de punt van de levensvatbaarheid dat er een taal. Nu, uitgaande van de bouwstenen van het menselijk lichaam Laten we proberen om de taal van het leven te begrijpen. Cel bestaat voornamelijk uit eiwitten. Eiwitten zijn moleculen genaamd aminozuren zijn opgebouwd uit elkaar in een bepaalde manier ..Heb je door 200 verschillende aminozuren in de natuur gevonden in eiwitten zijn slechts 20 van hen. Mensen in de levensvatbaarheid van cellen eiwitten die de aminozuursequentie moeten continu worden geproduceerd. Wat als u maakte deze cellen kunnen zich ook niet kunnen overleven repliceren.

DNA in de kernen van cellen in de productie van deze eiwitten die laat zien hoe de informatie wordt opgeslagen in een informatiebank. DNA-molecuul bestaat uit twee strengen draait als een ladder zijn gebogen. Dit DNA werd verpakt in een speciale açýlsa zou bereiken ongeveer 2 meter lang. leuningen vormen het DNA van de ladder is gevormd suiker en fosfaat moleculen, bestaande uit de stikstofbasen zijn met elkaar verbonden in stappen.

Laddersporten adenine (A), guanine (G), cytosine (C) en thymine (T) wordt genoemd 4 verschillende basen. Hier is de informatie in het DNA alfabet informatie, dit creëert vier verschillende basen. Overal langs het DNA-molecuul arrays gerangschikt optreden wanneer deze bases zijn om een extreem lange post gaan.
ansiklobe u al deze informatie als het in de pagina's van een totaal van 1.000.000 encyclopedie pagina's werden geschreven kon worden gevuld. Elke dag, 24 uur, non-stop, elke seconde menselijke genen te lezen een stukje informatie, hoewel, dit proces moet nemen 100 jaar in beslag. gaan we ervan uit dat de informatie in DNA in het boek, maar als we het op de top van boeken, de boeken zullen een hoogte van 70 meter bereiken.

Specifieke delen van het DNA genaamd chromosomen bestaan ​​uit 23 paren. Als DNA tot een gemiddelde van ongeveer 46.000 pagina's die elk bestaan ​​uit een gigantische 23-volume set van encyclopedieën Als we de chromosomen kan worden vergeleken met elke huid. Als chromosomen uit genen. We kunnen denken aan hen als zinnen encyclopedie.

Elk gen, afhankelijk van het type eiwit dat bepaling, de getallen variërend van 1000 tot 186.000 omvat sequenties van nucleotiden in een bepaalde volgorde. De sequentie van de genen van deze brieven gelden specifieke ternair systeem. Elke groep van drie bouwstenen van eiwitten, dat een aminozuursequentie codeert. Bijvoorbeeld, "ATT" als codeert voor een aminozuur "AGA" een ander aminozuur wordt gecodeerd. Je hebt 20 verschillende aminozuren hebben verschillende codes. Ook bij het begin van elk gen in het menselijke eiwit aan het begin van elk van de coderende triplet aminozuurgroepen zijn methionine. Die het einde van het einde van het gen het eiwit zijn speciale groepen van drie. Dit kan worden vergeleken met een punt aan het einde van regels. Dit zijn slechts een paar van de grammaticale regels van de taal van DNA. Hier in onze cellen te klein zichtbaar van de regels die in de kernel, die, wanneer geopend, het bereiken van twee meter lang op een streng totaal van 3 miljard chemische letters die zich hebben voorgedaan wil u nogmaals aan herinneren zijn we gezegd. Nu op dit moment, stoppen en denken.

Hoewel twee meter lang geperst in een speciaal verpakte DNA in de celkern kan spontaan gebeuren? Zo'n streng 1 miljoen pagina's informatie kan optreden door zelf? Deze informatie behoort tot de grammaticaregels van een taal en die taal zelf kunnen optreden? Deze drie problemen zijn natuurlijk het antwoord is nee. Liegen boven drie stenen als je ziet mensen voor het eerst komen om hen letten birirn op deze manier hebben de düşüncesiyk geplaatst, het DNA van een dergelijke structuur, zoals informatie-en grammaticaregels spontaan te denken dat is irrationeel. Hier zijn een sublieme creatie en design, en tonen we het bestaan ​​van een schepper. Onze Heer zegt in de Koran:

Wij en onze vers in afake, en zal laten zien in hun eigen ziel, zodat, zonder twijfel krijgen hen duidelijk dat zijn rechten. Wees getuige van de Heer over alles niet genoeg? (Fussulet 53)

We hebben ons lichaam, het creëert systemen, bloedvormende organen en weefsels die hem maken elk van de cellen die hem ervoor laten ons zien dat een van de tekenen van onze Heer in ons voortreffelijk. Tegen al zijn glorie op ons is onze enige richting onze Heer.

Geplaatst door: SelimeSYK | 27 feb 2014 23:04:57

De Heilige Koran in je DNA dat codeert T, C, G en A, (respectieflijk Thymine, Adenine, Cytosine, en Guanine), vormen de code voor een Arabische letter. Er is zelfs een code voor het eind van iedere ayat, zoals er een codon is om genen transcriptie te stoppen. dat ieder vers van de Koran opgeslagen kon zijn, gecodeerd in het menselijk DNA. Thymine, Adenine, Cytosine, en Guanine verticaal geschreven voor de eerste nucleotide, en horizontaal vanaf de top voor het 2e nucliotide en horizontaal voor het 3e nucliotide ,Door nu het doorzichtige laminaat vel op het vorige papier te leggen werd het mij duidelijk! Letter voor letter in het Arabisch las ik hier van sura "de koe" de 6e ayat: 2:6. Zeker, zij die (de waarheid) verwerpen, het is hun om het even, of je hen waarschuwt of niet - zij zullen niet geloven..veel van het DNA in onze genen niet aanzet tot het maken van de proteine. Deze "non-coding"genen of introns worden ook wel "Junk DNA"genoemt.

Geplaatst door: SelimeSYK | 28 feb 2014 09:53:10

DNA van de termijn, vermeld in de Koran is heel duidelijk tekenen dat we tegenkomen. Bijvoorbeeld, sinds 1865 de wetenschap van genetica en DNA in de Koran (18:65) met genummerde verzen merkte een helderheid die iedereen kan zien.

Zoals bekend, heeft vandaag de basis gelegd van de moderne genetica wetenschapper genaamd Mendel opgesteld in 1865, genetische wetten, zowel dieren als planten zijn beschikbaar voor zowel mensen. Daarom is 1865 is een historische mijlpaal voor de wereld van de wetenschap. En op dit keerpunt wordt dat in de koran heel duidelijk.

Waar in de Koran van DNA-letters die bij elkaar komen wanneer we de meer 18.sur nu zien dat in de 65.ayet (Dal-Nun-Alif in het Arabisch). Ja, in vers 18:65 is zeer interessant en vol drie keer achter elkaar een unieke DNA-letters vormen doormaken. En geen andere verzen in de koran "DNA" letters achtereenvolgens en op deze manier niet veel te laat. Dus onze aandacht op de Koran in het vers 18:65 "DNA" is de term die u wilt aantrekken.

Kortom, een groot aantal opeenvolgende instanties van de term DNA, deze uitzondering nummer van het vers (18:65) sinds het begin van de wetenschap van de genetica en DNA wijzen op 1865 wordt het jaar. Omdat we het niet kan beoordelen als toeval alleen 18:65 in de Koran in het vers "DNA" wordt drie keer achter elkaar ondergaan en op andere plaatsen hebben een dergelijke situatie niet hebben.

Dit teken is de wonderbaarlijke natuur omdat het DNA (desoxyribonucleïnezuur) heeft gezet weer een nieuwe naam, terwijl de wereld van de wetenschap wordt opgemerkt in de Koran 1400 jaar geleden. Daarom zal dit molecuul van de mensheid "DNA" de naam van de koran zet gewezen eeuwen geleden.

Mendel ontdekte dat in 1865, een jaar nadat het voorwerp genetische wetten gemaakt. "DNA" de genen van de kleur van de ogen, onze lengte lengte tot veel informatie dragen. Gelegen in chromosoom "DNA" molecuul ouders verzendt deze informatie naar het kind.

18:65 Ook de DNA-letters 'na het doornemen gewoon 81.ayat en moeder-vader-kind woorden in hetzelfde vers (80-81-82) wordt achtereenvolgens herhaald. Interessant is dat de kind-moeder-vader op het onderwerp van opeenvolgende twee verschillende gebeurtenissen die hier beschreven is slechts een deel. Zoals u weet ANNN vorming van kinderen en chromosomen van de vader (DNA packs) worden bepaald.

DOOR evenveel DNA en RNA wordt herhaald.


In de Koran, die wordt geassocieerd met elkaar een gelijk aantal herhaalde enkele woorden die zijn gezien in de vorige paragraaf. Bijvoorbeeld, in de Koran, "Angel" woord 88 keer op doortocht 88 keer door het woord van Satan. Of "Heaven" in 77 plaatsen bij het gebruik van het woord "hel" wordt in 77 plaatsen in het woord.

Dit is alleen maar om de woorden van onze herhalen en wijst naar het begin van de wetenschap van de genetica kan worden gezien binnen die periode. DNA en genetische geschiedenis van deze door te wijzen naar het begin van 1865 in totaal 7 keer herhalen van het RNA in DNA zeven maal herhaald. Zoals u weet, de RNA-molecuul als DNA genetische structuur die andere moleculen zijn de reden dat de DNA-RNA in gelijke aantallen, behaalde zij deze moleculen eeuwen geleden in de Koran opgemerkt dat een afzonderlijk bewijs. (In het Arabisch DNA letters "Dal-Nun-Alif" met RNA met "Ra-Nun-Alif" wordt aangegeven door de letters)

DNA-letters د ن أ(Dal-Nun-Alif in Arabische letters) naast elkaar weergegeven wanneer onderzocht waar in de maximale Koran, Soerat al-Kahf van 65 nu te zien dat in vers. In dit vers op een unieke manier, de DNA-letters precies drie keer achter elkaar, bevinden zich naast elkaar. Geen enkele andere verzen in de Koran, "DNA" letters, en veel hoger zijn dan op deze manier herhaaldelijk. term DNA bevindt zich in een merkwaardige wijze van uitzondering op dit is het aantal vers 18:65 '. Deze cijfers uit 1865, het jaar van het begin van de wetenschap van de genetica is opmerkelijk. Je kan geen toeval interpreteren. Omdat alleen 18:65 فَوَجَدَا عَبْدًا مِّنْ عِبَادِنَا آتَيْنَاهُ رَحْمَةً مِنْ عِندِنَا وَعَلَّمْنَاهُ مِن لَّدُنَّا عِلْمًا in de Koran in het vers "DNA" wordt drie keer gepasseerd in successie. Dit teken wonderbaarlijke is zo'n vanwege DNA (desoxyribonucleïnezuur) de naam van de wetenschappelijke wereld heel dichtbij kan op een later tijdstip worden beschouwd toonde. DNA en genetische geschiedenis is het begin en 1865 met vermelding van de Kahf, het DNA in totaal 7 keer-het herhalen, het RNA ook (in het Arabisch Ra-Nun-Alif letters) is weer zeven keer. Zoals u weet, de RNA-molecuul is een molecuul zoals DNA, dat andere genetische structuur. Daarom DNA-RNA met een gelijk aantal van deze bijzondere pass, deze moleculen echt worden opgemerkt eeuwen geleden in de Koran is een bewijs dat de betrokkene. (Allah kent de waarheid.)

Geplaatst door: SelimeSYK | 28 feb 2014 16:22:48

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.