« Geen heel blog | Hoofdmenu | Het hart eruit »

01 oktober 2012

Petje af, petje op

Heeft de slimste ondernemer van Oss zijn verstand verloren? Het heeft er alle schijn van als je de brief leest die hij vlak voor het weekend naar de fractievoorzitters van de Osse gemeenteraad heeft gestuurd.

De typering ‘slimste ondernemer van Oss’ is niet van mij, maar van Joop van Orsouw. Het Trots-raadslid kwam met die term in de aanloop van de raadsvergadering van 29 maart en sloeg op Cor van den Oever. Voormalig brandweercommandant van de bluseenheid Herpen en eigenaar van het camper- en caravanbedrijf bij de westelijke ingang van Herpen.

Van Orsouw noemde Van den Oever een slimmerik omdat de Herpenaar rond de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan voor Herpen er het maximale voor zijn bedrijf uit had weten te slepen. Alles wat rond het bedrijf krom was, werd rechtgezet, het bedrijf kreeg een nieuwe ontsluiting, en Van den Oever mocht als bonus 3 woningen laten bouwen op zijn terrein.

Tel uit je winst, bedoelde Joop. Daar was overigens volgens Van Orsouw, zelf in zijn vrije tijd ook ondernemer, helemaal niets mis mee. In de vergadering waarin de raad het bestemmingsplan vaststelde, noemde hij Van den Oever ‘een hele goede onderhandelaar’. “Ik stel de raad voor de heer Van den Oever zo af en toe voor de gemeente in te schakelen als we ergens over moeten onderhandelen. Petje af voor hem”, zei Joop bij die gelegenheid.

Veel aandacht ging die avond uit naar de merkwaardige poging van CDA, en ook een beetje van VDG, om kastanjes uit het vuur te halen voor de eigenaar van zaal Thekes. Maar de meeste woorden wijdde de raad van Oss toen aan een heg. Een groene haag die het bedrijf van Van den Oever aan het oog moest onttrekken. Om zodoende de westelijke entree van het dorp er een beetje beter uit te laten zien. Want behalve Van den Oever zélf, kijkt werkelijk íedereen liever tegen wat groen aan dan tegen caravans en campers.

Hoewel de raad destijds al veel te lang bij de heg stilstond, vindt de caravanboer het blijkbaar nog niet genoeg. Hij heeft de raad nu een brief gestuurd met het verzoek in te grijpen. Want met wethouder Reina de Bruijn kan hij geen zaken doen, zegt de Herpenaar.

De huidige hoogte van de heg, van 1 meter 70, is onacceptabel, zegt Van den Oever. Om 2 redenen:

1. hij heeft last van blaadjes (ach gut, de slimste ondernemer van Oss heeft last van blaadjes)

2. door de haag is zijn bedrijf volledig uit het zicht verdwenen.

 

Ja, dat dank je de koekoek. Dat was toch juist de bedoeling van een meerderheid van de raad. En nee, natuurlijk valt er met de wethouder niet te praten over een lagere heg. Die heeft juist tijdens die bewogen vergadering moeten beloven dat die heg zo hoog zou worden. Want in het oorspronkelijke plan van de wethouder was sprake van een veel lagere haag.

 

Ongelooflijk. En dit zou dan de slimste ondernemer van Oss moeten zijn. Hoe is het dan met die anderen gesteld?

Nee, dat petje kan weer op.

Posted by Dan Wildeman on oktober 1, 2012 at 03:52 nm | Permalink

Reacties

Wat mij betreft iedere keer dat v.d. Oever weer een brief stuurt 10 centimeter erbij...

Geplaatst door: Gebert Lucassen | 4 okt 2012 14:04:14

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.