« Een naar mannetje | Hoofdmenu | Een bundeltje blogs »

11 oktober 2012

Uit de kast

RegenboogvlagAls het inderdaad zo is dat 1 op de 5 mensen homo of lesbo is, dan moet statistisch gezien in elk geval 1 lid van het Osse college voorkeur voor de eigen sekse hebben. Dat het uitgerekend wethouder Hendrik Hoeksema was die vanochtend uit de kast kwam, heeft me een beetje verbaasd. Overigens een klein beetje maar.

Als ik er van tevoren geld op had moet zetten, dan had ik ingezet op zijn collega René Peters. Niet alleen omdat hij volgens mij over álle emancipatiezaken gaat en dus ook over homo’s. Maar Peters vond het zichtbaar ook maar wát leuk om op Dolle Dinsdag in de buurt van de homo’s en travo’s te verblijven. Hij was niet weg te sláán bij de podia in de Eikenboomgaard. Verlekkerd zat hij rond te kijken wat daar allemaal langs kwam paraderen.

Maar het was dus níet Peters die vanmorgen op de zogenoemde Coming Outdag de regenboogvlag hees als teken dat Oss zich aansluit bij het pleidooi voor tolerantie. Hendrik Hoeksema viel die eer te beurt. (Hij fluisterde me toe dat dat was omdat hij collega Peters moest vervangen, maar ik heb daar zo mijn gedachten over. Volgens mij vond-ie het gewoon kicken om, voor het eerst in 6 jaar wethouderschap, een vlag te mogen hijsen.)

En waarom het mij slechts een beetje verbaast dat het Hoeksema was die uit de kast kwam? Kom zeg, die bloesjes van die knul spreken toch boekdelen?

Een politieke coming out kwam trouwens deze week van raadslid Frans Molenkamp. Volgens de gemeentelijke informatiepagina’s Oss Actueel begeleidt Molenkamp vanavond rond de gemeenteraadvergadering de zogenoemde gasten van de raad. Volgens Oss Actueel doet Molenkamp dat als lid van de fractie van de VVD. En ik altijd maar denken dat–ie namens D66 gekozen was.     

Posted by Dan Wildeman on oktober 11, 2012 at 09:03 vm | Permalink

Reacties

Dag Dan,

hilarische blog! Ik heb je overigens niet gezien op die dolle dinsdag. Was je incognito? En inderdaad moest Hendrik me even vervangen. Tolerantie is heel belangrijk. En daar maken wij ons allebei graag sterk voor.

Rene

Geplaatst door: Rene Peters | 11 okt 2012 10:00:41

Op een dag die gaat over tolerantie vind ik het erg flauw om 'grapjes' te maken over de bloesjes die een wethouder draagt. Dit bevestigt weer het bestaan van een stereotype-beeld homoseksuelen die zich enkel (of vooral) bezighouden met mode, shoppen etc. Daarmee zet je een grote groep andersgeaarden buitenspel.

Het lijkt me voor een militair, politieagent, brandweerman, bouwvakker, profsporter etc. een stuk lastiger om uit de kast te komen als je telkens met dat stereotype wordt geconfronteerd. In plaats van flauwe grappen maken over zo'n serieus onderwerp zou het Brabants Dagblad wellicht een keer aandacht kunnen besteden aan de homo's die zich niet identificeren met het beeld dat in tv-shows en de gaypride wordt uitgedragen.

Geplaatst door: Nils | 11 okt 2012 16:32:57

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.