« Het stoepje van Titus | Hoofdmenu | Nieuw vergrootglas »

22 januari 2013

Einde verhaal

WildemanHoelang doe ik dit nu al? 2 jaar en 3 weken om precies te zijn. Op 6 januari 2011 stelde ik me op deze plek netjes aan u voor, en beloofde minstens 1 keer per week mijn licht te laten schijnen over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Oss.

In die tijd heb ik me via dit weblog 157 keer tot u gewend. Soms met hele flauwe praatjes, soms vlijmscherp, soms ongelooflijk bot. Precies zoals ik ben dus. Ik heb geprobeerd voor wat leven in de brouwerij te zorgen, voor discussie. Ik heb getracht u een blik achter de schermen te geven, duidelijk te maken hoe de hazen lopen.

En nu?

Nu is het afgelopen. Dit is mijn laatste blog.

Wat krijgen we nou Wildeman? Buig je voor de haters, voor die intolerante onnozelaars die jou het liefst met pek en veren de stad uit zouden jagen?

Tuurlijk niet.

Wat dan? Ben je klaar? Heb je alles al een keer gezegd en geschreven?

Nee, ook niet. Integendeel.

Ik zou graag het aanstaande herindelingsproces vanaf de zijlijn van commentaar voorzien.

In de gaten houden hoe de NVU hier in Oss campagne gaat voeren en vooral hoe de democratische partijen zich daartegen gaan verweren.

De zin en onzin en logica en onlogica van politieke beslissingen voor u  blijven becommentariëren.

Maar dat gaat allemaal niet gebeuren. Want ik ga u verlaten.

Ik ga iets anders doen bij de krant. Ik ben benoemd tot chef eindredactie. Binnenkort druk ik niet meer alleen mijn stempel op de editie Oss en omgeving, maar op de héle papieren krant. En op onze site.

Ik ben in dit verband allergisch voor de begrippen ‘rijdende trein’ en ‘uitdaging’, maar let’s face it: het is een kans die té mooi is om te laten lopen.

Enig nadeel is wel dat ik dan niet meer aan schrijven toe kom. Niet meer voor mijn eigen editie, en evenmin voor mijn blog.

Dit is dus einde verhaal.

Ik snap dat nu ogenblikkelijk de vlag uit gaat bij allerlei meneertjes in Reek, Berghem en Maren-Kessel. En dat ook Reina de Bruijn, Frans Molenkamp en andere politieke hoogvliegers blij zullen zijn dat ze van deze horzel verlost zijn.

Het is niet anders.

Nét zo goed kan ik de lichte paniek plaatsen die nu bij het CDA uitbreekt. Want wie gaat Toon Jaspers nu aan zijn verstand peuteren dat hij écht niet nóg een termijn mee kan. Tsja, dat zullen ze toch echt zelf moeten doen.

Dit was mijn laatste blog.

Ik hoop dat het voor u net zo lekker was als voor mij.

Tot ziens!

Posted by Dan Wildeman on januari 22, 2013 at 06:30 vm | Permalink

Reacties

Jammer, een belangrijke bron voor mij om te weten te komen, niet zozeer wat er speelt, maar wel wat de gemoederen bezig houdt in Oss en omgeving wordt nu afgesloten.

Ik wens je desondanks uiteraard veel plezier en succes in de toekomst.

Ik vond het lekker.

Geplaatst door: Jean Marc | 22 jan 2013 09:24:41

Soms mee eens, vaak ook niet... maar heb dit blog altijd gevolgd en soms gereageerd. Gefeliciteerd met je nieuwe aanstelling! Hoop dat een Osse collega van je de handschoen oppakt en ook gaat bloggen. Het ga je goed!

Geplaatst door: Bart | 22 jan 2013 09:46:09

Proficiat! Jammer, nu kunnen inderdaad een aantal politici rustig slapen, maar ik hoop dat je een opvolger krijgt.

Geplaatst door: Robert-Jan Steegman | 22 jan 2013 11:52:07

Ook ik ga jouw blogs missen, Dan! Maar evengoed wens ik je veel succes met je nieuwe baan bij het BD. En hopelijk ga je het schrijven niet missen...

Geplaatst door: Henk Buijks | 22 jan 2013 13:06:37

Hé Dan, jammer, maar een rijdende trein is tegenwoordig een zeldzaamheid. Dus pakken die kans ! De Osse politiek gaat verder, die wacht op niemand. Succes in je nieuwe functie en ik ben benieuwd naar je opvolger.

Geplaatst door: Gé Wagemakers | 22 jan 2013 13:30:58

Bedankt voor je scherpe pen Dan en het regelmatig opschudden van het politieke landschap in Oss. Hopelijk zien we je scherpe waarnemings vermogen ook weer terug in de krant via je nieuwe job. Het was een genoegen, succes!!

Geplaatst door: Alfons | 22 jan 2013 13:59:16

Dan, bedankt voor alle blogs! Succes en veel plezier met je nieuwe baan!

Geplaatst door: Iris | 22 jan 2013 15:00:11

Ben ik net een beetje " ingeburgerd" in het reageren op blog en/of reacties, moet ik er weer mee stoppen. Jammer, jouw blogs waren vaak fijne uitlaatkleppen! Nog eentje dan, om het af te leren: Ge Wagemakers schreef" de Osse politiek, die wacht op niemand". Net zoals de Tour de France, Ge. Ik hoop dat de vergelijking daarmee wel ophoudt. Dan, het allerbeste en...jouw blogs verdienen een opvolging!

Geplaatst door: John Heijnen | 22 jan 2013 19:26:59

Je Columns waren meestal niet om aan te gluren, en daarmee vrees ik dat ik geen fan van je was.Gelukkig zaten er heel af en toe wel goede stukjes tussen. Maar als dit de meningmachine van het BD wordt, hou ik mijn hart vast .Maar TOCH wens ik je alle succes met je carriere.

En doe wat aan de taal- en stijlfouten die iedere dag opnieuw in het BD verschijnen...

Geplaatst door: Jeroen | 22 jan 2013 19:30:32

Dan, gefeliciteerd met je nieuwe job! Vaak heb ik om je blogs gelachen, soms zachtjes, soms hardop. Bedankt voor die prikkels ;-)

Geplaatst door: Marie-louise | 22 jan 2013 20:08:32

Dan, ik heb nimmer gereageerd op jouw politieke analyses en evenmin op de reacties. Wel genoten van jou als verslaggever van objectieve verslagen in de krant en de blogs waarin je echt kon ventileren wat er volgens jou aan schortte. Veel succes en we blijven je volgen.

Geplaatst door: Bert | 22 jan 2013 22:26:48

Tijdens de laatste agendacommissie zei Joop, in een poging zijn net uitgesproken onzin te nuanceren, ‘Soms moet je overdrijven om iets duidelijk te maken’. Op die manier heb ik je blogs gelezen.

Met veel plezier heb ik de Deense serie Borgen 1 en 2 gezien. Een van de zaken die daar duidelijk wordt gemaakt is dat politiek en journalistiek elkaar nodig hebben.

Het is geen politiek geheim dat ik het meestal eens ben met de inhoud van je blogs, soms even niet. Je hebt prettig last van je eigen mening en die kon je zonder nuance kwijt in je blogs. Die nuance las ik wel altijd in de vele artikelen die je hebt geschreven.

Vooral de laatste jaren heb ik gezien dat jij je werk met passie doet. Je passie spatte vooral de krant uit als het over onderwijs ging. Ik ben blij dat jij ook altijd duidelijk hebt gemaakt dat de wereld niet stopt bij de grenzen van Oss.

Je bent extreem goed op de hoogte van wat er in de Osse politiek leeft. Met rechtse en linkse politici kun je uitstekend door een deur. Je vervulde een belangrijke brugfunctie tussen politiek en inwoners.

Ik hoop dat je dezelfde passie zult vinden in je nieuwe baan. Ik vind dat de website van het BD wel een hupje kan gebruiken.

Dank je wel voor de integere manier waarop je met ons bent omgegaan. Veel geluk.....

Geplaatst door: Gebert Lucassen | 22 jan 2013 22:41:44

Dag Dan,
Proficiat met jouw benoeming. Ik heb je juist als prettig communicerend, gevoel voor verhoudingen en een warm hart hebbend voor het Ossetië onderwijs ervaren. Dank voor de fijne samenwerking!

Geplaatst door: Peter van Kreij | 23 jan 2013 08:29:13

Hallo Dan, je weet hoe ik over je blogs denk en hoe ik ze vaak gewaardeerd heb. Ik feliciteer je alsnog van harte met je nieuwe functie en ongetwijfeld zul je deze vol passie gaan uitoefenen.

Geplaatst door: Hans | 23 jan 2013 10:12:53

2013 : Ziekenhuis weg, UWV weg, ANWB weg, Dan weg.....
De leegte blijft, het dorp wordt groter.

Proficiat Dan met je nieuwe baan. Moet je nu voortaan een stropdas om ?
Bedankt voor "oewe klets" de afgelopen jaren en de eerlijke stukken van jouw hand in de krant.

Geplaatst door: Joop van Orsouw | 23 jan 2013 11:27:47

Dan, heel veel succes in je nieuwe functie! Ik hoop dat je het schrijven niet teveel gaat missen ;-) Benieuwd of er een opvolger komt. Want een krant kan niet zonder blog en reaguurders...

Geplaatst door: Bram de Winter | 23 jan 2013 15:55:23

Een goede blog mag alles zeggen maar zo persoonlijk worden als u dat bent in de laatste alinea van einde verhaal past niet. Bovendien geldt nog steeds de beste stuurlui staan aan wal. Het baart me zorgen als ik denk aan u nieuwe functie. Een abonnement op het BD zit er nu zeker niet in.

Geplaatst door: van Tiel | 23 jan 2013 18:51:23

Beste Dan,
Over het fenomeen blogs heb ik gemengde gevoelens. Maar ze horen kennelijk bij de tijdgeest.

Ik ben meer een krantelezer. En als zodanig heb ik je bijdragen altijd bijzonder gewaardeerd. Ik hoop dat je lijn wordt voorgezet.
In tegenstelling tot 'Tiel' blijf ik het Brabants Dagblad dus zeker trouw!

Geplaatst door: Adrie | 24 jan 2013 18:50:16

Beste Dan,
Proficiat met je nieuwe functie. Met veel plezier en regelmaat las ik je blogs. Maar meer nog bewonderde ik de manier waarop je journalistiek bedreef in de krant: eerlijk, helder en met gevoel voor nieuws voorbij de hype van alledag. Oprechte dank voor de integere manier waarop je aandacht besteedde aan Hospice de Oase en Leergeld.Het ga je goed!

Geplaatst door: paul janssen | 25 jan 2013 16:45:19

Beste Dan. Proficiat met je nieuwe functie. Dat je het met jezelf getroffen hebt is iedere lezer duidelijk. Toch denk ik dat je de impact van je scherpe pen een beetje te hoog inschat. Desalniettemin, veel succes in de toekomst.

Geplaatst door: Kees | 4 feb 2013 16:43:52

Proficiat en veel succes toegewenst, zal je blog missen maar lees de BD zeer regelmatig, hoop dat er iets van jouw politieke interesse en gezichts punten terug te vinden, Dan bedankt.

Geplaatst door: A Kuijs | 4 feb 2013 17:45:53

Hoi Dan. Ik heb zowat al je pennestreken wel gelezen. De meeste raakten de ziel van het probleem op zeer doeltreffende wijze. Meestal scherp, soms ongenuanceerd. Maar altijd uit het hart. Ik wens je heel veel succes in je nieuwe baan. Nu alleen nog verstand krijgen van voetbal.

Geplaatst door: Peter | 5 feb 2013 09:26:38

Proficiat,Dan! Jammer dat ik je blog nu moet missen. Veel succes met je nieuwe job!

Groet,

Wick

Geplaatst door: Wick | 12 feb 2013 10:29:02

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.