« 130 | Hoofdmenu | Fraters »

16 mei 2013

Oss sportstad

Ik heb op deze plek en in onze papieren krant wel eens afgegeven op wethouder Reina de Bruijn. Toen zij een paar maanden geleden met haar collegawethouders zomaar het mes zette in het Sport Expertise Centrum (SEC). Het was niet de eerste bezuinigingsmaatregel die de VVD-wethouder op de sport had bedacht. Echt geliefd maakte De Bruijn zich daar niet mee. De Osse sportwereld had eigenlijk wel genoeg van haar. Ik schreef dat Oss zo nooit een echte sportstad zou worden.

EuterpelaanWat schetst mijn verbazing deze week: aan de Euterpelaan komt een nieuwe sportschool, eentje die in Tilburg al heel populair is. Toen ik dat hoorde, gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. Een nieuwe sportschool in de het oude pand van Opel-dealer Lathouwers? Maar in en om de Euterpelaan zitten toch al een hoop sportscholen? Met een collega ging ik er eens voor zitten en we kwamen tot vier sportscholen die de concurrentie krijgen van deze Tilburgse Puur Fitness: Achmea Health Centre, Basic Fit, Fitnezz Plaza en Van Buel Sports. 

Ik ben vóór sport. Als klein jochie voetbalde ik bij sv Ruwaard, toen ik iets groter was had ik een tennisracket in de hand bij TOZ en nu fiets ik een paar keer per week op mijn racefiets over de Maasdijk. In de winter, als de dagen kort zijn en de temperaturen laag, ben ik een paar keer per week in de sportschool. 's Avonds, voor een spinningles. Dat deed ik de afgelopen drie jaar bij Achmea Health Center. Eén van de scholen aan de sportlaan dus. Om nou te zeggen dat ik die spinninglessen héél leuk vond, nee, maar het houd je van de straat en de conditie gaat er in de winter in ieder geval niet op achteruit.

Puur Fitness denkt in de oude Lathouwers-showroom zo'n twee- tot drieduizend klanten te krijgen. Ik vind het nogal wat. Zeker als je bedenkt dat er al veel mensen sporten in de buurt. En om nou te zeggen dat de Ruwaard bekend staat als een jonge, sportieve wijk, nee. Een recent onderzoek van de Seniorenraad liet zelfs zien dat in deze Osse buurt de meeste senioren van heel Oss wonen. Ik hoop, zeker in deze crisistijd, dat de Euterpelaan vijf sportscholen aan kan. Maar ik denk het niet. Het zou me niks verbazen als één of meerdere sportscholen in de Ruwaard het niet redden.

Posted by Tom de Louw on mei 16, 2013 at 12:22 nm | Permalink

Reacties

Dacht dat deze blog over politiek in Oss ging...

Geplaatst door: Robert-Jan Steegman | 16 mei 2013 13:38:33

Robert-Jan, boven dit weblog staat: 'Redacteur Tom de Louw blogt over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Oss en omgeving.'.

Geplaatst door: Tom de Louw | 16 mei 2013 13:56:45

Zie het nu ook, sorry. Kop geeft aan 'Politiek in Oss', vandaar mijn verbazing.

Geplaatst door: Robert-Jan Steegman | 16 mei 2013 18:29:00

Robert-Jan, er wordt in deze blog wel degelijk een link gelegd tussen politiek (de Osse VVD en Reina) en de vestiging van de zoveelste sportschool in Oss. Wat schetst namelijk Tom's verbazing? Dat onder het bewind van Reina, in deze blog omschreven als de moordenares van de sport in Oss, een zoveelste vestiging van een sportschool binnenkort haar deuren opent. Alsof zij dat had kunnen tegenhouden, c.q. heeft bevorderd.
In de beste tradities van Joop breekt Tom vervolgens een lans voor de in de buurt van deze nieuwe sportschool residerende concullega's. Best moeilijk soms.....lezen!

Geplaatst door: John Heijnen | 16 mei 2013 19:09:19

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.