« Centrumgezeik | Hoofdmenu | Het SEC is dood, leve het SEC »

24 oktober 2013

Buren

CrossdisPetra Vergeer belt. Ze klinkt woest en ik ben blij dat ze niet lijfelijk voor me staat - anders had ze me vast iets aangedaan. Nou krijg ik wel vaker te maken met mensen die de zaken net iets anders zien dan dat ik ze opschrijf. Maar Petra klinkt wel heel serieus.

Mevrouw Vergeer komt uit de Koekampweg in Schaijk. Ik zie u denken: is dat niet de straat waar de tegenstanders van motorcrossterrein Nieuw Zevenbergen wonen? Afgelopen weekend zat ik in de achtertuin van Gerjo Gloudemans - de woordvoerder van de bezwaarmakers - samen met nog wat buurtgenoten, politici uit Oss en Landerd en Thijs van Kessel, voorzitter van Stichting Nieuw Zevenbergen. Gloudemans is de buurman van Vergeer. "Maar ik was niet uitgenodigd voor die bijeenkomst. Ze wilden mij er niet bij hebben omdat ik helemaal geen problemen met de herrie van het crossterrein heb", hoor ik aan de andere kant van de telefoonlijn.

De boosheid bij Vergeer komt op bij het lezen van het twee pagina's grote verhaal dat ik maakte over de discussie in de achtertuin van haar buurman. Buurtschap 't Mun - waar Petra dus ook woont - haalt al jaren fel uit naar politici en crossterrein omdat ze af willen van Nieuw Zevenbergen. In 2018 verloopt het pachtcontract dus dit was hun kans. Door de herrie van de crossmotoren kunnen ze op zondag geen normaal gesprek in de tuin voeren, aldus 't Mun.

Onzin, zegt Vergeer. Zij hoort die motorgeluiden ook, maar het is echt niet zo dat je daardoor niet meer normaal met elkaar kunt praten. Verder zijn de bezwaarmakers in 't Mun komen wonen toen Nieuw Zevenbergen er al lang lag. Datzelfde argument voert voorzitter Van Kessel aan tijdens de laatste commissievergadering - met in zijn hand een uittreksel van het kadaster.

Ik zeg tegen mevrouw Vergeer dat ik haar tegengeluid graag eerder had gehoord. Volgende week donderdag neemt de gemeenteraad het besluit dat Nieuw Zevenbergen na 2018 open mag blijven. Dat na jaren van discussie. Jaren waarin onze krant vol heeft gestaan met de klachten uit 't Mun.

Petra snapt dat ik het jammer vindt dat ze me nu pas belt. Voor de krant kan ik er niks meer mee - het verhaal over de praatsessie in de achtertuin van Gloudemans was al afgedrukt. "Maar ik wilde het je toch even laten weten", zei ze. En ik was altijd welkom om eens in haar achtertuin te komen luisteren naar de circuitherrie. 

Waar ik vooral blij mee ben: de woede bij Vergeer is na ons telefoongesprek, dat een minuut of tien duurt, gaan liggen. Ik kan haar dus met een gerust hart op straat tegenkomen.

Posted by Tom de Louw on oktober 24, 2013 at 11:39 vm | Permalink

Reacties

Misschien moet mevr. Vergeer dan toch eens op zoek naar een goed gehoorapparaat... Wij wonen ook in het Mun en wij hebben wel last van het soms oorverdovende lawaai van het Crossterrein. En met ons erg veel anderen die de moeite hebben genomen om de breed verspreide enquete in te vullen. Daarnaast; moet er een crossterrein liggen naast (en bijna in) een natuurgebied als Herperduin?

Geplaatst door: Sanne | 24 okt 2013 12:24:36

Ik ben blij dat er mensen zoals mevrouw Vergeer zijn. En de bewoners van 't Mun beveel ik de website Funda.nl van harte aan...

Geplaatst door: Robert-Jan Steegman | 24 okt 2013 13:05:37

mevr. Vergeer weet misschien niet dat wat zij hoort subjectief is en dat dat voor iedereen dus anders ervaren kan worden, wat je dus moet doen is objectief meten, dat is gebeurt en daaruit komt gewoon vast te staan dat er teveel geluid geproduceerd wordt door de crossmotoren en cart's.

Gemeente zie hier Uw kans schoon om alleen maar elektrische motoren toe te laten het gaat toch om de sport, misschien komen er dan ook wel weer meer mensen kijken bij wedstrijden.
Ik zal dan zeker vaker te vinden zijn op Nieuw Zevenbergen.

Geplaatst door: Akaatje | 25 okt 2013 00:10:16

Akaatje, je maakt in jouw betoog een denkfout. Stel: een "objectieve" meting wijst 98 dB uit. Voor de 1 is dat wel acceptabel, voor de ander niet. Wat nu, Akaatje? Ongetwijfeld heb je nog kwats over voor een reactie hierop?

Geplaatst door: John Heijnen | 25 okt 2013 01:13:01

Als je het heel theoritsch zou bekijken kun je al bepaalde conclusies trekken.
Die motoren (2-takt) produceren een max 110dB (cilindrisch, afname van 3dB per verdubbeling van de afstan) Op een afstand van 600m zou het geluid theoritisch ca.66dB zijn. (Dit is zónder absorptie door de lucht/blokkades, gewoon pure afname door transport)
Als we nu het ongunstigst gelegen huis pakken (in de bocht van de Munstraat/de Breeter) het ligt weliswaar verder af van het circuit dan enkele andere huizen, maar deze andere woningen zijn vele malen meer onderhevig aan geluid van de snelweg A50!!

Goed ik noem het nu woning A
Afstand tot circuit ca.600m
Afstand tot rijksweg ca.200m
Afstand tot A50 ca.200m
Maxi pruductie geluid:
Motoren 110db; bij een manch van 35stuks -> 120dB
personenwagen; 100km/u -> 62dB ; 130km/u -> 65dB ; 140km/u -> 66dB
Vrachtwagen (zwaar); 80km/u -> 86dB ; 100km/u -> 88dB
In het meest ongunstige geval zou het geluid alsvolgt moeten zijn.
Vanaf circuit: (600m) resulteert cilindrisch ca83dB
vanaf rijksweg (200m) resulteert cilindrisch ca50dB (bij 100km/u)
Vanaf A50 (400m) resulteerd cilindrisch 73dB (vr.wgn 100km/u)

Deze woning zou theorietisch gezien het meeste hinder hebben van het cirquit, maar zoals al aangemerkt, zijn absorberende en blokkerende onderdelen niet meegenomen!! De A50 op zichzelf al reduceert het geluid vanaf het cirquit al aanzienlijk, daar deze >6m boven het maaiveld ligt. Hierdoor wordt geluid weerkaatst én omhoog gestuwd.

Neemt niet weg dat, zoals John hier mooi aangeeft, objectief is voor iedereen anders. De een heeft wél last van bijvoorbeeld 60dB (een gesprek op 1m afstand) en de ander niet.

Geplaatst door: de profeet | 25 okt 2013 10:46:43

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.