« Gespeculeer | Hoofdmenu | Voorbeeld »

05 december 2013

Vrienden

Ton Kemkens, u weet wel, de man die achter de grote opknapbeurt van het Bergoss-kantoor zit, zei precies wat ik dacht: "Het is een goeie week voor Oss."

Als journalist maak ik niet alleen vrienden. Sterker nog, de afgelopen maanden heb ik meer ruzie met mede-Ossenaren gehad dan in alle 26 jaar hiervoor samen. Omdat zij net iets anders tegen de werkelijkheid aankeken dan ik dat deed.

Het zijn vaak politici die bellen of mailen om te vertellen hoe slecht ik het heb gezien en hoe onrechtvaardig het is dat ik dat dan in de krant zet. Dat kan, het hoort bij m'n werk en ik vind het ook niet erg. Meestal schrijf ik over vervelende of negatieve dingen. Niet omdat ik dat leuk vind - dat willen mensen nog wel eens denken - maar omdat dat nu eenmaal 'nieuws' is. Ik heb het niet bedacht; dit is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.

Bergoss

Zo'n week als deze doet een mens in Oss, inclusief mezelf, dan goed. Daar werd ik fijntjes op gewezen door Kemkens. Een Ossenaar, u kunt hem deze dagen herkennen aan zijn blauwe oog dat herinnert aan de klap van een hockeystick, die bekend is van de Kemkens-familie en in het vastgoed zit. De geschiedenis van de stad gaat hem aan het hart - hij heeft niet voor niks dit jaar het Bergoss-kantoor gekocht.

Natuurlijk sprong Kemkens een gat in de lucht toen-ie hoorde dat de provincie bijna twee miljoen euro gaat pompen in het Berghkwartier. Meer dan de helft daarvan is zelfs voor 'zijn' kantoor. Over wat er met de zaagtanddaken gaat gebeuren is nog niets definitief, maar het lijkt de richting op te gaan van een bedrijfsverzamelgebouw à la De Gruyter Fabriek en Ideeënfabriek. Nadat een paar jaar geleden het museum niet naar de zaagtanddaken ging of kon, is het nu 'eind goed, al goed'. 

Kemkens ging verder: de facelift voor Bergoss, de miljoenen die in de Gasstraat gestopt gaan worden, de fietsenstalling van het treinstation die wordt verdubbeld. Tjonge, we zouden er in Oss bijna van naast onze schoenen gaan lopen. Wat een weelde! "Denk dan ook nog eens aan de plannen voor de omgeving rondom de V&D en het Osse centrum ziet er over een paar jaar helemaal anders uit dan nu." Oh Ton, je haalt me de woorden uit de mond.

Nog een voordeel van zo'n week: ik heb er geen vijanden bij gekregen.

Posted by Tom de Louw on december 5, 2013 at 05:55 nm | Permalink

Reacties

Ter wereld is er geen dodelijker venijn, dan vriend te schijnen en vijand te zijn.

Geplaatst door: Dirk K. | 5 dec 2013 18:42:03

Het is dan ook bijna Kerstmis, geen periode om vijanden te maken. Overigens, echte vrienden kunnen het ook ergens oneens over zijn...

Geplaatst door: Robert-Jan Steegman | 6 dec 2013 09:28:58

Goed nieuws is ook nieuws. Gelukkig hebben we in Oss positieve mensen die hun nek durven uitsteken. Dat gezwam over de Ossenaar die juicht met de handen in de zakken, daar maak je bij mij geen vrienden mee. Tom, ook jij hebt een rol bij die beeldvorming. Maar als Ossenaar zul je je daar bewust van zijn. Op naar het volgende goede nieuws: sheddaken? V&D? Vorstengrafdonk? Zelfstandig Jan Cunen? Nog zat te doen in Oss!

Geplaatst door: Gé Wagemakers | 6 dec 2013 10:56:55

Mooie blog! Ook goed nieuws is nieuws!

Geplaatst door: Dat is Oss | 6 dec 2013 13:26:42

Is dit een voortvloeisel van de toezegging die de provincie Noord-Brabant in haar brief van 22 mei 2013 heeft gedaan?
Als (gedeeltelijke)compensatie voor het incidentele tekort dat Oss draagt voor het herindelen met Geffen?
Je zou het bijna denken. In elk geval goed nieuws.

Geplaatst door: Alfons | 8 dec 2013 16:04:27

Iedereen is verzot op goed nieuws. Ik ben er gek op! Zeker als het het centrum van Oss betreft. In eerste instantie reageerde ik dan ook verheugd toen ik in deze blog las dat en ik citeer: "de provincie bijna twee miljoen euro gaat pompen in het Berghkwartier". Einde citaat. Die vreugde echter was van korte duur. In het BD werd met zoveel woorden medegedeeld dat de Investering van 1,9 miljoen niet meer dan een soort renteloze lening was, (een tijdelijk aandeel, zo u wilt) die na 5 jaar via verkoop van dat tijdelijk aandeel aan de provincie dient te worden terugbetaald. In één keer! Dit werd door wethouder Reina de Bruijn op DTV ook bevestigd. Worst case scenario: na 5 jaar blijkt niemand geïnteresseerd om dat tijdelijk aandeel mbt de sheddaken te kopen, in ieder geval niet tegen de prijs van 1,1 miljoen. (Over die 8 ton van Patrimonium maak ik me geen zorgen, die hebben hun zaakjes wel voor elkaar, vermoed ik en is daarnaast sowieso een particuliere aangelegenheid) Tenzij de provincie dit "sheddaken-aandeel" heeft "gekocht" zonder enige garantie van terugbetaling, ben ik bang dat Oss weer de klos wordt! Dat speelt pas over 5 jaar, zegt u? Regeren is toch vooruit zien en niet de gedachte koesteren van "après nous le déluge: na ons de zondvloed". Vrij vertaald: wie dan leeft, wie dan zorgt! .Gemeente, maak duidelijk dat ik het verkeerd zie, zodat wij allen, net zoals de schrijver van deze blog, himmelhoch kunnen jauchzen!

Geplaatst door: John Heijnen | 9 dec 2013 01:41:29

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.