« december 2013 | Hoofdmenu

27 januari 2014

Stadsgezicht

Aan alles komt een eind.

De afgelopen jaren hebben we op deze plek op allerlei manieren de Osse politiek behandeld. Eerst mijn collega Dan Wildeman en sinds een jaar deed ik het. We benoemden waar het goed ging en stipten aan waar het - naar onze bescheiden mening - beter kon. Lang niet altijd waren de Osse politici even blij met een bijdrage op dit weblog. In de laatste aflevering van politiek café Zout ging burgemeester Wobine Buijs nog terug naar het moment dat we het hier over haar kapsel hadden.

Dit weblog stopt. Maar dat betekent niet dat er over Oss en de politiek niks meer te vinden is op onze website. Sterker nog, we beginnen met Stadsgezicht. Overgewaaid uit Tilburg, waar het al twee jaar een groot succes is. Elke dag gaan we bloggen over de stad - niet alleen over de politiek, maar meer. Er komen gastblogs en de bedoeling is om bekende en minder bekende Ossenaren met elkaar in contact te brengen.

Stadsgezicht dus. Te vinden op bd.nl/stadsgezichtoss, Facebook en Twitter. Tot snel!

Posted by Tom de Louw on januari 27, 2014 at 02:48 nm | Permalink | Reacties (3)

02 januari 2014

In 2014...

De goede voornemens vlogen me de afgelopen dagen om de oren. Er ging weer voor tig miljoen aan vuurwerk de lucht in - in de Osse Roodborststraat was het ook erg gezellig - en voor de meesten begint komende maandag het gewone werkleven weer. Einde kerstreces en tijd om vooruit te kijken. Wat gaat 2014 ons en de stad brengen? 

Ik pak mijn glazen bol er even bij.

In 2014...

...zorgt wethouder Hendrik Hoeksema er in hoogst eigen persoon voor dat 't Gengske eindelijk (ja, eindelijk!) weer een beetje toonbaar wordt.

...moet Joop van Orsouw op zoek naar meer raadsleden omdat hij met Beter Oss de grote winnaar van de verkiezingen wordt. Van Orsouw wordt (weer) wethouder.

...doen ze het bij FC Oss zo goed dat er een straat op de nieuwe Talentencampus wordt vernoemd naar trainer Gert Aandewiel. De Gert Aandewielstraat, die uitkomt op het Nelson Mandelaplein. Er wordt nog nagedacht over de Bert Zwanenburglaan. De Harrie Windmüllerstraat is geschrapt.

...doet de VDG het zo goed met de verkiezingen - dank aan Geffen! - dat de partij voor het eerst de grootste van Oss is. Jan van Loon kan er geen genoeg van krijgen en kiest voor nog een periode als wethouder. Dat doet-ie na overleg met zijn vrouw en die vindt het prima dat Van Loon vaak 's avonds weg is.

...wordt in het Osse stadscentrum sinds jaren een Ronde van Oss gehouden. Op de stadsfiets. Want we willen toch allemaal zo graag weer met de fiets de stad in? Start en finish op de Heuvel bij Aldo, tussensprint voor de Hema en klimpunten op de Col de Wal. Zo lang daar geen winkels komen, moeten we daar gebruik van maken.

...wordt de Weg van de Toekomst doorgetrokken tot Appeltern. Met een brug over de Maas bij Megen. Het heet toch niet voor niets de Weg van de Toekomst? Beetje out-of-the-box-denken, mensen.

...gaat de horecafamilie Vink aan de slag met Hotel Oijen, Hotel Ravenstein en Hotel Lith, want Hotel Berghem loopt als een tierelier en trekt volk vanuit het hele land. Mensen die allemaal de nieuwe natuurbruggen in Herperduin met de eigen ogen willen zien.

...komt Winterland na een jaartje afwezigheid weer terug, met dank aan subsidie van de gemeente. Want dat Winterhuis haalt het in de verste verte niet bij de ijsbaan en het reuzenrad dat we ooit op Terwaenen hadden staan. Dat moeten ze op het gemeentehuis toch ook vinden.

...gaat De Groene Engel samen met Theater De Lievekamp. Logischer kunnen we het niet maken.

 Nog twaalf maanden. Dan weten we of ik waarzegger kan worden.

Posted by Tom de Louw on januari 2, 2014 at 05:24 nm | Permalink | Reacties (6)